Gegevensbescherming

Hoe gaan wij om met persoonsgegevens die u ons verstrekt?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. 

Tandartspraktijk Huijssoon deelt geen gegevens met derden als daar niet nadrukkelijk om gevraagd is door de patiënt/klant; mondeling dan wel per mail of schrift. Een verwijzing naar een kaakchirurg of implantoloog kan een reden zijn om een bestand te delen met persoonlijke gegevens. 

Contactformulier: Uw mail die via het contactformulier binnenkomt wordt gelezen door één van de medewerkers en indien u dat van ons vraagt, worden gegevens van uw dossier bijgewerkt of afspraken aangepast. Indien wij uw mail met persoonlijke vragen beantwoorden, zullen wij dit doen met een versleutelde email. Dit houdt in dat niemand anders dan de ontvanger het bericht kan lezen. Uw mail wordt na 2 jaar automatisch gewist van de emailserver, maar zal in bijna alle gevallen verwijderd worden nadat het bericht is gelezen en verwerkt.

Email: Wij versturen emails met persoonlijke gegevens via een mailserver met encryptie. De mail met uw gegevens wordt versleuteld en is niet zomaar te ontcijferen door derden. (Een bericht wat met gmail verstuurd wordt is niet versleuteld)

Bewaartermijnen Dossier: Indien u klant bent bij ons zullen wij een dossier met aantekeningen en persoonsgegevens opbouwen. In de WGBO is bepaald dat medische gegevens die in het patiëntendossier zijn opgenomen voor een periode van vijftien jaar bewaard moeten worden. De periode van vijftien jaar begint volgens de wet te lopen op het moment dat de gegevens zijn vervaardigd.

U heeft recht op een kopie van uw dossier